Første norske selskap frontet av Siemens på Hannovermessen 2019

Første uken i april gikk verdens største industrielle messe av stabelen i Tyskland. Blant utstillerne var Siemens, som for aller første gang valgte å fronte et norsk firma på sin stand: Tronrud Engineering og pakkemaskinen TCP.

Første uken i april gikk verdens største industrielle messe av stabelen i den tyske byen Hannover. Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, gjennomførte den offisielle åpningen sammen med svenske Prins Carl Philip. Totalt 215 000 besøkte messen og oppdaget de nyeste innovative løsningene innen kunstig intelligens, robotteknologi og digitalisering. Blant utstillerne var Siemens som for aller første gang valgte å fronte et norskt firma på sin stand: Tronrud Engineering og pakkemaskinen TCP.

Med et totalareal på 4000 m2 og tre etasjer hadde Siemens en av de største standene på messen.

Pakkemaskinen TCP ble godt besøkt.

TCP er et konkret eksempel på digitalisering i praksis – som var hovedtemaet for Hannover Messen 2019. TCP-maskinen er utviklet ved hjelp av en digital tvilling. En digital tvilling er en digital kopi eller replika av den fysiske maskinen som inneholder all informasjon. Den digitale modellen bidro til å oppdage eventuelle feil eller gjennomføre forbedringer før selve produksjonen og monteringen startet. Teknologien brukt i denne prosessen er utviklet av Siemens. Resultatet ble en tidsredusering på 10 % i designfasen og 25 % i igangskjøringsfasen, sammenlignet med tidligere. I tillegg økte maskinens hastighet med det dobbelte, og kan i dag kalles verdens raskeste pakkemaskin for poser, med en pakkehastighet på 300 poser i minuttet. 

Bedriften og maskinen ble godt mottatt og besøkt. Som første av sitt slag fikk vi tilbakemelding om at dette var en innovativ og rik opplevelse. Representanter fra Tronrud var svært fornøyde. Takk til Siemens for godt samarbeid og til egne ansatte som gjorde et fantastisk jobb. Vi ser frem til fortsettelsen!

Dyktige ansatte fra Tronrud og Siemens, med TCP-maskinen i bakgrunn.

Under Hannovermessen holdt vi foredrag sammen med Siemens om bedriften, maskinen, teknologien og fremtidige planer. Link til presentasjonen finner du nederst på siden. 

Presentation og foredrag med Tronrud Engineering.

HØR OG SE FOREDRAGET HER.

(5:57:33 - Norwegian customer interview: Tronrud Engineering AS – Digitalization in machine building)

Download lorem ipsum

To download this document we would like you to register your contact information with us. Please fill out the form below.

I agree to receive the following through Email*